Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kapcsolataink

A Fejér Megyei Mérnöki Kamara a 2013. évi Küldöttgyűlésén módosította Alapszabályát, és új szervezeti formaként megteremtette a Szakosztályok létrehozásának lehetőségét. Itt alapvetően a Műszaki ellenőrök Szakosztályára és a Felelős műszaki vezetők Szakosztályára gondoltunk.

Részlet az Alapszabályból:

Szakosztályok A kamara a nem tag nyilvántartottak részére szakosztályt (v. szakosztályokat) működtethet. Az indokolt működési költségük fedezetét az éves költségvetésében elfogadottak szerint biztosítja.A szakosztály(ok) működtetésének célja a jogosultságukhoz kapcsolódó közös problémák szakosztályon belüli kezelése, megoldása és továbbképzések szervezése. A szakosztályok a kamara Küldöttgyűlésébe 3-3 fő képviselőt delegálhatnak, akik azon tanácskozási joggal vesznek részt. A szakosztály(ok) titkos szavazással öt tagú vezetőséget (egy fő elnök és négy elnökségi tag) választanak. A szakosztály(ok) a szervezeti működési szabályzatukat (SZMSZ) maguk alkotják meg és a Kamara elnöksége határozatban fogadja el. SZMSZ-ben kell szabályozni a szakosztály(ok) tevékenységének kereteit és a Küldöttgyűlésbe delegált képviselők megválasztásának szabályait.

A szakosztályok szakmai érdeklődés alapon szerveződhetnek. Fő funkciójuk az előzőek alapján a nevezettek érdekeinek érvényesítése, és továbbképzésük hatékonyabbá tétele. A szakosztályokat alkotók köre nem zárt, ahhoz minden kamarai tag és kamarai nyilvántartott csatlakozhat, akiknek az adott jogosultságuk érvényes. Lehetőség van arra is természetesen, hogy az egyes érintettek mindkét csoportosuláshoz csatlakozzanak, ha minkét jogosultsággal rendelkeznek. A szakosztályi tagság semmiféle többlet díjat nem jelent, a munkában való részvétel ingyenes. A szakosztályok tevékenységéhez szükséges infrastruktúrát, a kapcsolattartást kamaránk irodája biztosítja. Amennyiben a szakosztályi tevékenység során egyéb költségek merülnének fel, akkor azt vagy a területi kamara költségvetéséből, vagy a rendezvények önköltséges díjaiból lehet majd fedezni. A szakosztályok, mint laza szerveződések a hozzájuk csatlakozottak közül választanak vezetőséget, és maguk határozzák meg működési szabályaikat.
A jobb tájékozódás érdekében a kamarai honlap Dokumentumok területén létrehozunk egy Szakosztály mappát, abban elhelyezzük a jelenlegi nyilvántartásunkban szereplő érintettek névsorát.
Rövidesen ismét jelentkezünk ebben a témában, és megkezdjük egy alakuló összejövetel szervezését is. Minden lépésről folyamatosan tájékoztatást adunk. Kérem az érintetteket, hogy tájékoztassák azon kollégáikat is, akik nem rendelkeznek elektronikus eléréssel!
[Vissza]

Újság

Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Kapcsolataink

 

Segédprogramok